Wonen Naarden

Componistenkwartier

Woonbuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
eenpersoons
0 %
65+ jaar
0 %

Wonen in Componistenkwartier

Het Componistenkwartier, ook wel bekend als het Beethovenpark, is een groene en waterrijke buurt in Naarden. Kort te omschrijven als een rustige en zeer kindvriendelijke buurt. Ruim opgezette straten en plantsoenen sieren het straatbeeld van dit prachtig bewoonbare plekje in Naarden.

Het gebied ligt gesitueerd tussen de A1, de vesting van Naarden en het Rembrandtkwartier/Rembrandtpark. Ook ligt de buurt gelegen aan de sportvelden van Naarden. De snelweg is wel op dusdanige afstand dat deze niet zichtbaar is en enkel met wind uit bepaalde hoek soms hoorbaar kan zijn.
Het Componistenkwartier is een grote en ruime buurt waar water en groen hand-in-hand gaan. In vrijwel iedere straat en hoek van de buurt is wel water te vinden met daaromheen gras. Dit maakt de omgeving kindvriendelijk en zeer gemoedelijk.

Begin jaren 1900 was de omgeving voorzien van kwekerijen en landbouw. In de jaren ’30 is de buurt tot zijn eerste bouw gekomen. Later in de jaren ’70-’80 is de buurt uitgebreid met meer woningen. Het is een buurt met veel gezinnen, niet zo gek ook met de sportvelden om de hoek voor voetbal, hockey en rugby. Naast sportiviteit heerst er ook gemak met een openbaar zwembad en grote supermarkt en bakker om de hoek.

De bereikbaarheid van het Componistenkwartier is als zeer goed te benoemen. Gelegen naast de A1 en aan een hoofdweg die de verschillenden buurten en wijken aan elkaar verbindt.

De buurt heeft sportvelden voor voetbal, hockey en rugby. Een overdekt zwembad en klein winkelcentrum met supermarkt, bakker en sportwinkel.

Inwoners: 1595

0-14 jaar
17%
15-24 jaar
12%
25-44 jaar
16%
45-64 jaar
26%
65+ jaar
31%

Huishoudens: 715

eenpersoons
40%
met kinderen
32%
zonder kinderen
27%

Afkomst

autochtoon
79%
westerse migratie
13%
overige migratie
8%

Koop/huur

koop
68%
huur
32%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

2/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

3/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

3/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

4/5

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: