Wonen Naarden

Valkeveen

Villabuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
zonder kinderen
0 %
45-64 jaar
0 %

Wonen in Valkeveen

In het bosrijke Valkeveen in Naarden is het rustig en afgelegen wonen. De huizen die hier staan zijn vrijstaand, ruim en voorzien van een grote tuin, dan wel soms beter te omschrijven als landgoed. Het hier wonen staat voor volkomen rust met veel privacy. Ook ligt het populaire ‘Naardereiland’ in de buurt Valkeveen.

Het is een van de mooiste gebieden van het Gooi. Valkeveen ademt rust, ruimte en genot uit. Bossen worden afgewisseld met akkers en verdiept gelegen zanderijen die als weide dienen. De kronkelende watertjes (zanderijvaarten) die hier veel aanwezig zijn geven het landschap een speels tintje.
Het gebied is het best te omschrijven als een vlak bosgebied met een aantal verlaagde weilanden die de openingen vormen in het bos.

Een prachtig gezicht met de opkomende zon over deze velden, de paarden die er staan, het kronkelende water. Het geeft je daadwerkelijk een zeer landelijk gevoel.

Te midden van het gebied gelegen aan het Gooimeer, ligt het speelpark Oud Valkeveen. Een leuk buitenverblijf waar het in de zomermaanden een drukte van jewelste kan zijn.

Dit ruime gebied kent ik verhouding tot zijn omvang weinig straten. De bekendste straten zijn de Meentweg en de Valkeveenselaan.

Naast dit enorm bosrijke gebied is een losstaand deel van de buurt Valkeveen te vinden naast de buurt Naarderwoonbos bij Jachthaven Naarden. Dit relatief nieuwe deel is ook wel bekend als ‘Naardereiland’.

Het gebied Valkeveen is bereikbaar van een doorgaande weg tussen Bussum en Huizen en Naarden en Huizen. Het ligt redelijk afgelegen en dat zorgt voor de rust en het landelijke gevoel.

De buurt heeft geen eigen winkels of horeca.

Inwoners: 470

0-14 jaar
13%
15-24 jaar
14%
25-44 jaar
12%
45-64 jaar
38%
65+ jaar
24%

Huishoudens: 200

eenpersoons
28%
met kinderen
33%
zonder kinderen
38%

Afkomst

autochtoon
81%
westerse migratie
14%
overige migratie
5%

Koop/huur

koop
76%
huur
23%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

1/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

1/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

5/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

5/5