Wonen Naarden

Naarderwoonbos

Villabuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
met kinderen
0 %
45-64 jaar
0 %

Wonen in Naarderwoonbos

Het Naarderwoonbos is een buurt met prachtig gelegen huizen. De meeste woningen liggen hier aan het water en hebben vaak de beschikking over een eigen aanlegplek voor de boot. 

Een buurt die niet tekort komt aan groen en speelmogelijkheden voor de kinderen. Direct vanaf de snelweg de A1 bereikbaar zonder dat u zich hoeft te storen aan de snelweg. Aangrenzend aan het woondeel, natuurlijk de jachthaven van Naarden en het recreatiegebied het Naarderbos met haar golfbaan en strandje aan het Gooimeer.

Het Naarderwoonbos is ruim opgezet met veel groen. Dit maakt het voor kinderen een heerlijke speelomgeving. Ook het aangelegen water is een uitkomst. Mensen met een eigen boot kunnen veelal hun boot voor de deur, en soms zelfs, aan eigen erf aanmeren.
De Naarden-Vesting is op 5 minuten afstand gelegen en ook winkelgebieden zijn met 5 minuten te vinden. Het aangrenzende Naarderbos, dat vroeger daadwerkelijk een bos was, is inmiddels vermaakt tot een recreatiegebied met 18 holes Golfbaan en strandje aan het Gooimeer.
Een prachtig plekje om even te stoppen na een fietstochtje of wandeling. Doordat het Naarderbos grenst aan het Gooimeer heeft u vanaf hier een mooi vergezicht over het water. Leuk om te zien hoe de bootjes de haven in- en uitvaren.

Uitvalswegen zijn er volop, wanneer je de buurt uit rijdt kan je direct de snelweg de A1 op richting Amsterdam/Almere of Amersfoort/Utrecht.

De buurt heeft een jachthaven, de Jachthaven van Naarden, die zomers voor levendigheid zorgt, en dit voornamelijk op het water. Ook heeft de buurt een hotel en restaurant in de haven.

Inwoners: 590

0-14 jaar
22%
15-24 jaar
9%
25-44 jaar
13%
45-64 jaar
38%
65+ jaar
17%

Huishoudens: 220

eenpersoons
20%
met kinderen
50%
zonder kinderen
30%

Afkomst

autochtoon
82%
westerse migratie
12%
overige migratie
6%

Koop/huur

koop
93%
huur
6%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

1/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

1/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

4/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

4/5

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: